Nr. 949, Anul 15, din 15-Septembrie-2017
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Mesaje pentru prieteni
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
Eveniment
Ionel Tatu a facut din ziua comunei Valcelele un eveniment de exceptie
Primarul comunei Valcelele a reluat, anul trecut, traditia organizarii „Zilei Femierului“ si a Zilei comunei, dupa o pauza de 4 ani, iar anul acesta a dus sarbatoarea la superlativ. Sambata, 9 septembrie, in Parcul Central din Valcelele, miile de participanti s-au bucurat de un program artistic deosebit, sustinut de artisti renumiti la nivel national. Pe scena special amplasata la Valcelele au urcat intrepreti de renume, cu ar fi Vali Vijelie, Maria Dragomiroiu, Nicu Paleru, Minodora, Alin Oprea (Talisman), Vacanta Mare, Ionut si Doinita Dolanescu, Maria Ciobanu, Iulia Jianu, Rica Raducanu, Aurel Moga, Mariana Stan, Constantin Enceanu, Bianca Cristea sau Mihai Napu.
La editia a XI-a a „Zilei Femierului calarasean“, Ionel Tatu a invitat toate oficialitatile judetene, indiferent de culoarea lor politica, toti parlamentarii de Calarasi si chiar primari din Republica Moldova. Asa se face ca, la Ziua comunei Valcelele au fost prezenti ambasadorul Republicii Belarus in Romania, directorul general adjunct al APIA, Constantin Birca, primari din Republica Moldova ai unor comune infratite cu comuna Valcelele, prefectul George Iacob, presedintele Consiliului Judetean Vasile Iliuta, presedintele PNL Ludovic Orban, Cristi Barbu, secretarul executiv adjunct al PNL, secretarul de stat Ciprian Pandea, presedinte interimar al Organizatiei Judetene PSD Calarasi, senatorul PSD Roxana Paturca, inspectorul scolar general Elena Mihailescu, primarii comunelor Gradistea si Cuza Voda, vicepresedintele CJ Marian Dinulescu, fostul prefect Emil Musat, sefi de deconcentrate din judet si mare parte a presei locale.
„Ati avut incredere ca pot fi un primar bun, ati avut incredere ca pot sa fiu si un parlamentar bun, si iata ca astazi tot cu votul dumneavoastrã am devenit si presedinte de Consiliu Judetean. Toate acestea se datoreaza lucrurilor bune pe care le-am inceput aici impreuna cu echipa din cadrul primariei. Sunt convins ca au ramas foarte multe promisiuni neonorate, insa acestia raman in continuare lucruri de realizat in comuna Valcelele. Astazi reprezint judetul Calarasi si cred ca impreuna putem gasi cele mai bune solutii pentru dezvoltarea tuturor comunitatilor“, a spus Vasile Iliuta.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT) [citeste]
„Partidul National Liberal vine in ajutorul salariatilor din zona privata“
• spune senatorul Raducu Filipescu, referitor la proiectul de lege privind acordarea celui de-al 13-lea si al 14-lea salariu

In cadrul ultimei conferinte de presa, organizate de PNL la Calarasi, senatorul Raducu Filipescu a abordat un subiect destul de delicat, dar important.
Este vorba de o lege privind posibilitatea societatilor comerciale cu capital integral privat de a acorda al 13-lea si al 14-lea salariu. Proiectul de lege a fost depus la Camera Deputatilor si probabil va intra in dezbatere cand va decide presedintele acestui for sa o introduca pe ordinea de zi.
Senatorul informeaza ca articolul 2 din lege reglementeaza posibilitatea acordarii drepturilor mai sus mentionate in anumite conditii. Anume daca societatea a inregistrat profit in anul fiscal in curs; cheltuielile salariale ocazionate de acordarea celui de-al 13-lea si al 14-lea salariu sunt deductibile din impozitul pe profit datorat in conformitate cu prevederile Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal; cheltuielile salariale ocazionate de aplicarea prevederilor prezentei legi nu trebuie sa depaseasca 20% din totalul impozitului pe profit datorat.
Societatile comerciale care opteaza pentru acest tip de remunerare vor acorda cel de-al 13-lea salariu in perioada 15-30 decembrie a fiecarui an si cel de-al 14-lea salariu, in perioada 15-30 iunie a anului urmator. Legea mai prevede ca societatile nu au obligatia de acorda ambele drepturi, ci doar unul dintre acestea. De asemenea, prevederile legii nu se aplica in cazul societatilor aflate in procedura de insolventa, faliment sau reorganizare. In termen de 30 zile de la data intrarii in vigoare, Guvernul va emite o Hotarare de Guvern pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a prezentei legi.
„Aceasta lege este doar pentru salariatii privati fiindca deja la bugetari salariile au urcat si vor urca vertiginos. In schimb, in zona privata, salariatii raman cumva in aer. Practic, Partidul National Liberal vine in ajutorul salariatilor din zona privata care de fapt sunt motorul economiei. In zona privata sunt 3,7 milioane salariati, iar ei au ramas absolut in urma cu salariile, comparativ cu cele ale bugetarilor. Noi consideram ca salariatii din zona privata au nevoie de sprijin politic si venim cu acest proiect de lege, in intampinarea lor“, a punctat senatorul Filipescu.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT) [citeste]
Sorin Vrajitoru, noul deputat PSD de Calarasi
Incepand de luni, 4 septembrie, judetul Calarasi are un nou deputat, in persoana fostului consilier judetean Sorin Vrajitoru. Acesta a luat locul fostului deputat Iulian Iacomi, care a ales sa demisioneze din Parlament si sa candideze pentru functia de primar al orasului Lehliu Gara, functie la care tot Iacomi renuntase atunci cand a castigat fotoliul de parlamentar. Deputatul Sorin Vrajitoru va face parte din Comisia pentru Agricultura din cadrul Camerei Deputatilor, asa ca ar trebui sa fie un liant intre fermierii calaraseni si Parlamentul Romaniei.
„In calitate de deputat am fost repartizat in Comisia de Agricultura, o comisie foarte importanta din cadrul Camerei Deputatilor atat pentru tara cat si pentru judet. Judetul Calarasi are in jur de 400.000 de hectare de teren agricol, un vector care ar putea situa Calarasiul printre judetele fruntase ale tarii. Din pacate, PIB-ul nostru pe cap de locuitor ne situeaza la coada clasamentului national, in timp ce vecinii din Ilfov sunt printre primii si nu au potentialul nostru agricol. Ma doare acest lucru, mai ales ca aici avem agricultura, apa, frontiera cu Bulgaria, autostrada A2 si este timpul sa fructificam aceaste oportunitati“, a declarat Sorin Vrajitoru, in cadrul unei conferinte de presa.
Noul deputat de Calarasi si-a dat demisia din functia de consilier judetean, insa este mandru de realizarile sale avute in aceasta postura. Cea mai importanta realizare a sa din postura de consilier judetean a fost Strategia de dezvoltare a judetului Calarasi.
„Am fost doua mandate consilier judetean la Calarasi si in acesti ani am traversat, impreuna cu Consiliul Judetean, multe obstacole si multe realizari. In data de 7 septembrie mi-am dat demisia din functia de consilier judetean, insa plec cu fruntea sus din cadrul Consiliului Judetean. Sunt mandru de proiectele de hotarare pe care le-am initiat si care au fost adoptate cu sprijinul consilierilor PSD si a aparatului tehnic al Consiliului Judetean, oameni cu adevarat profesionisti cu care am realizat Planul de dezvoltare al judetului Calarasi. Nu am lucrat singur la aceasta Strategie de dezvoltare, dar sunt mandru ca avem o viziune de dezvoltare a orasului si a judetului nostru“, a mai declarat deputatul PSD.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT) [citeste]
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.5989Euro4.5989
Dolarul SUA - 3.8275Dolarul SUA3.8275
Sondaj
Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri locale, cu ce partid ați vota?
PSD
PNL
UNPR
ALDE
PMP
Nu merg la vot
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker