Nr. 949, Anul 15, din 15-Septembrie-2017
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Mesaje pentru prieteni
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
Social
Calarasenii si bulgarii fac front comun pentru un invatamant bazat pe competente, in domeniul stiintelor
La sfarsitul saptamanii trecute, la Calarasi, a avut loc un eveniment deosebit de important pentru comunitate. Este vorba de deschiderea oficiala a proiectului „CBC For Mast Education“ si a primei activitati din cadrul acestuia. Proiectul este derulat in parteneriat cu autoritati din Bulgaria si are drept scop dotarea a opt licee ( 5 din Calarasi si 3 din Bulgaria) cu echipamente in valoare totala de aproximativ 90.000 euro, ce vor veni in intampinarea profesorilor si elevilor la disciplinele stiintifice, la matematica si informatica. Ideea e ca se doreste implementarea unui invatamant bazat pe competente in domeniul stiintelor, dar sa cuprinda si un puternic suport tehnic. Continutul lectiilor trebuie sa fie consolidat prin actiuni practice in laboratoare dotate corespunzator.

Intalnirea de lucru a avut loc, mai exact, vineri, 8 septembrie 2017, la Sala de Conferinte a Hotelului Calarasi. La eveniment au participat managerul de proiect, Constantin Tudor ( fostul inspector general scolar al Inspectoratului Scolar Judetean Calarasi, actualmente la pensie), prof. Steluta Caraion (inspectorul general scolar adjunct); directoarea Liceului de Matematica din Silistra si alte persoane interesate.
Proiectul este implementat de o echipa mixta, alcatuita din zece experti. Din echipa romana fac parte: Constantin Tudor managerul de proiect; prof. Steluta Caraion; prof. Klaus Nicolae Micescu - coordonator stiintific; prof. Corina Diaconu - responsabil pentru atelierele de inovare si creativitate; prof. Cati Mateescu - managerul financiar si consilierul Maria Ene - responsabil cu probleme de comunicare. Partenerii bulgari au patru experti in echipa. Doi din partea liceului din Veliko Tarnovo, unul din Tutrakan si unul din Silistra.
Managerul de proiect, Constantin Tudor, i-a informat, in prima faza, pe cei prezenti ca intalnirea de lucru este a doua actiune importanta, dupa deschiderea oficiala de la Veliko Tarnovo. Apoi, fostul inspector sef, a subliniat importanta proiectului la care s-a muncit intens si cu mult simt de raspundere. „Cel mai mare castig al proiectului il reprezinta realizarea dotarilor, de aproape 90.000 de euro, in fiecare din cele opt licee: cinci romanesti si trei bulgaresti. Aceste dotari vor veni in intampinarea profesorilor si elevilor la disciplinele stiintifice, la matematica, informatica. Incercam, prin acest proiect, sa implementam si o idee: aceea a necesitatii schimbarii paradigmei in invatamantul liceal din Romania si Bulgaria. Anume ceea ce se transmite din continuturile lectiilor sa fie consolidat prin actiunile practice in laboratoare dotate corespunzator. Este un adevar care nu mai trebuie demonstrat, o axioma, ca in Romania, cel putin la nivel de liceu, aici este marea problema: lipsa dotarilor corespunzatoare in laboratoarele de chimie, fizica, biologie si chiar de informatica. Cam acest lucru o sa-l urmarim prin proiectul nostru care are doua laturi bine conturate: cea practica si teoretica, dar, mai bine zis, de convingere a factorilor decizionali de a schimba profund atitudinea fata de domeniul stiintei si tehnologiei“, a punctat managerul de proiect, Constantin Tudor.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT) [citeste]
Tu cat tii la sanatatea ta?
A constientizat ca sanatatea nu are pret, iar cel mai bun moment de a actiona este cel in care ai luat decizia. „Astazi“, „acum“, pentru ea nu sunt doar cuvinte, ci reprezinta insasi viata, prezentul. Este vorba despre terapeut Nicoleta Ignat, Maestru Reiki si Specialist Reflexolog, prima persoana care a deschis un cabinet de medicina complementara in Calarasi.
„La inceput, am primit o sesizare falsa, au venit toate institutiile abilitate, au vazut ca sunt in regula cu absolut tot si la final mi-au cerut carti de vizita. Nu am raspuns la rau cu rau“, povesteste usor amuzata de aceasta experienta.
Treptat-treptat, calarasenii au inteles ce inseamna terapia Reiki si au inceput sa se programeze frecvent, fie ca doreau sa alunge durerile fizice sau pe cele emotionale.
„Am invatat din propria experienta ca lumea nu sta in loc pentru suferinta niciunuia dintre noi. Totul in Univers curge, se misca, formele se schimba, binele si raul secontopesc in dansul transformarilor, dualitatea creioneaza situatiile de viata. Este alegerea noastra cui vrem sa acordam atentie, cu ce sa ne indentificam, cum ne traim viata . Putem sa alegem sa traim in lumina sau ne putem ascunde in unghere intunecate din care nu dorim sa iesim, deoarece incercam sa ascundem acea parte dureroasa a Sinelui nostru de care ne este rusine, pe care o renegam, sperand ca in timp va disparea. Doar atunci cand permitem luminii sa patrunda in intuneric, se produce vindecarea. In caz contrar, intunericul va fi intr-o continua crestere, aceta fiind principalul motiv de aparitie a bolilor. Atingerea umana inseamna vindecare prin iubire. Atunci cand un copil este bolnav, instinctiv mama pune mana in locul dureros. Orice boala are o cauza spirituala. Ea apare la nivel fizic datorita blocajelor manifestate la nivel emotional si mental. Pentru a ne vindeca trupul, trebuie mai intai sa vindecam sufletul si mintea. Reiki este lumina care patrunde in intunericul din interior“.
Reiki este un sistem de vindecare folosit inca din vechea Atlantida, insa fondatorul acestuia este Mikao Usui (1865-1926). El a readus aceasta practica pe pamant, dupa ce a tinut post negru si a meditat timp de 21 de zile pe muntele Kurama in Japonia.
Cu ajutorul Reiki, omul primeste lumina necesara pentru echilibrarea fizica, mentala si spirituala. Situatia de viata si starea de sanatate se imbunatatesc vizibil, chiar dupa prima sedinta.
„Inca din copilarie aveam inclinatii spre energie, ma electrizam, atrageam confidentele celor care sufereau si asa m-am indreptat spre Reiki, dupa ce anterior ajunsesem la un proces avansat de meditatie. La inceput, cei care vin sunt putin speriati, nu stiu daca doare, ce faci cu palmele deasupra corpului lor, dar, de fapt, eu ii ajut sa se reconecteze la energia Universala“, spune Nicoleta Ignat.
Fiecare persoana care vine la cabinet este speciala, beneficiaza de confidentialitate, dar marturiile privind rezultatul terapiei Reiki si ale reflexologiei sunt publice, pe pagina de facebook „Terapeut Nicoleta Ignat“.
Cei care doresc sa aloce o ora pentru sanatatea, echilibrul lor emotional, pot face programari la telefon 0733.813.883.
[citeste]
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.5989Euro4.5989
Dolarul SUA - 3.8275Dolarul SUA3.8275
Sondaj
Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri locale, cu ce partid ați vota?
PSD
PNL
UNPR
ALDE
PMP
Nu merg la vot
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker